Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje ALGU, Aleš Gumzej s.p., Kratka ulica 5, 2311 Hoče (v nadaljevanju ponudnik). Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine ALGU so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi e-poslovanja. Spletna trgovina ALGU je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v Spletni trgovini ALGU.

ALGU in kupec urejata medsebojne obveznosti pri nakupih prek Spletne trgovine ALGU s temi splošnimi pogoji. Vsak uporabnik storitve Spletne trgovine ALGU ima uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je tajno in znano le uporabniku, ki ga dobi prek elektronske pošte. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal samo on oziroma oseba, ki je pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje Spletne trgovine ALGU, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Nakup opravite v spletni trgovini tako, da izberete željen izdelek, njegovo barvo in količino nato pa  ga s klikom na gumb dodaj v košarico, prenesete izdelek v košarico. V košarici lahko tudi kasneje spreminjate količino izdelkov, prav tako pa v nadaljevanju izberete način plačila in dostave. Da boste naročilo lahko oddali se boste morali registrirati, saj za pripravo računa in dostavo potrebujemo vaše podatke. Po registraciji še enkrat pregledate košarico in podatke ki ste jih vnesli, ter potrdite naročilo. S tem je vaše naročilo oddano in pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Potrdilo o naročilu prejmete na vaš elektronski račun.

Vse cene v spletni trgovini so v Evrih (€). Vsi posli bodo opravljeni v omenjeni valuti. Nismo davčni zavezanci. Navedene cene v spletni trgovini veljajo izključno za naročila opravljena preko spletne trgovine! Cene v spletni trgovini veljajo do objave novega cenika na spletni strani in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

V primeru, da z naročenimi artikli niste zadovoljni, imate po prejemu blaga na voljo 14 dni časa, da pisno odstopite od pogodbe na naš elektronski naslov servis@algu.si. Rok začne teči naslednji dan po prevzemu blaga. Izdelki morajo biti nato vrnjeni v roku 30 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe. Stroške vračila krije kupec. Pred vračilom nas obvestite na elektronski naslov ali nas pokličite na telefonsko številko, da se dogovorimo o najboljšem načinu vračila. Odkupninskih pošiljk ne sprejemamo.

Izdelki morajo biti nepoškodovani in v originalni embalaži. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa. Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun. Denar vračamo izključno na transakcijske račune in ne izplačujemo gotovine. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. V kolikor so izdelki poškodovani, rabljeni, brez originalne embalaže ali pa je ta poškodovana, si trgovec pridržuje pravico, da vračilo zavrne ali pa zaračuna ustrezno odškodnino. Denar vam vrnemo takoj oziroma najkasneje v 30 dneh.

Prodajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Izdelki imajo 1 leto garancije.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, objavljenih na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko značilnosti izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnih straneh. V takšnem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Kupec dovoljuje podjetju ALGU, Aleš Gumzej s.p. zbiranje in uporabo pridobljenih osebnih podatkov. Zbrani osebni podatki se uporabljajo izključno za potrebe nakupovanja v spletni trgovini. Ponudnik se obvezuje, da pridobljenih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam.

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo oz. kontakt, kamor se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu kako dolgo jo bo obravnaval. Prav tako si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno, v primeru da to ne bo mogoče je za razrešitev spora pristojno stvarno sodišče v Mariboru.